20.000 Ft feletti megrendelés esetén ingyenes kiszállítás!

Szülinapi ajándék tippek gyűjteménye a T-shirts.hu webshopjában
Szülinapi ajándék tippek
2017-07-31
Mit vegyek karácsonyra? Még időben vagyunk
Mit vegyek karácsonyra? Még időben vagyunk
2017-08-23
Urbex póló, trikó, bögre igazi kalandoroknak

Urbex póló, trikó, bögre igazi kalandoroknak

Urbex fogalma egyelő a kalanddal, a felfedezés örömével. Egy olyan hobbi, ami világszerte nagy népszerűségnek örved. Most megérkezett T-shirts.hu-ra öko-tex környezetvarát ruhabrand formájában is.

Az urbex, vagyis az urban exploration, világszerte elterjedt hobbi. A városi feltárás az ember által létrehozott struktúrák, objektumok feltárása, általában elhagyott romok vagy nem látható az ember által létrehozott környezet alkotóelemei.

Elhagyatott vasúti kocsiszínt valahol Magyarországon. / Fotó: VRUMHAM

Elhagyatott vasúti kocsiszínt valahol Magyarországon. / Fotó: VRUMHAM

A fotózás és a történelmi érdeklődés / dokumentáció nagymértékben szerepel a hobbiban, és bár néha magántulajdonhoz való hozzáférést is magában foglalja. Természetesen mindenki saját felelősségére műveli ezt az igen izgalmas hobbit.

Urbex ruhabrand a T-shirts.hu-n

A ruhabrand termékpalettája jelenleg pólóból, trikóból és bögréből áll. A későbbiekben igény szerint cipzáros vagy kenguru zsebes vagy normál pulóver is szerepelhet a palettán. A termékek öko-tex ruhaipari alapanyagokból készülnek, amik környezetbarát, vegyszermentes technológia az alapja. Erről bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

Reményeink szerint egy olyan réteget tudunk megszólítani a lakosság körében, akiket érdekelnek az elhagyott, tiltott helyek és ezen hobbi jellegzetes jegyeit szívesen magukon viselnék ruha formájában. Természetesen többféle bögre is megtalálható lesz ebben a kategóriában.

Egyedi urbex póló, pulcsi, vagy ajándéktárgy?
Igen, lehetőség van rá, hogy a T-shirts.hu egyedi terméktervezőjével saját magad is elkészíthesd saját póló, pulcsi, trikó vagy bögre és egyéb tárgyadat. Erről bővebben a terméktervezőnk leírásában olvashatsz, amit ide kattintva érsz el.

Magyarországon több blog is foglalkozok az urbexes témával. A többsége hazai épületeket, bányákat, lakatlan laktanyákat kutatnak fel, mutatnak be. De akad olyan is ami a külföldi túráival hívja fel a figyelmet. Mindegyik a maga nemében egyedi és igen összetettek.

Mi egyre hívnánk fel a figyelmet méghozzá a Városkép romboló blogra, ami minden jelenleg élő jogszabályt betartva deríti fel, mutatja be fényképes helyszínrajzokkal és kritikákkal hívja fel a figyelmet a város azon pontjaira, amik funkció hiányában, látványukkal rombolják a városképet. Nézőpontjuk szerint alapvetően a gazdaságilag nem hasznosított épületek nem csak a városképet rombolják, hanem funkció hiányában hulladék kategóriájába tartoznak.